Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érték papír linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: PHYLAXIA - UniCredit [5. oldal]
részletek »

Érték papír képes leírás: PHYLAXIA - UniCredit [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ertekpapir.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 89 db
PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt.

PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt.

Jogelődjét 1912-ben alapították. A vállalat fő tevékenysége állatgyógyászati készítmények, vitaminok, gyógyszeres premixek, agrobiológiai készítmények, valamint fertőtlenítő- és irtószerek gyártása. Magyarország jelentős állatgyógyászati vállalata, amely a hazai mellett jelentős exportpiacokkal is rendelkezik. A cég két saját vidéki telephelyen termel: Bábolnán, illetve Tamásiban.

Pioneer Alapkezelő Zrt.

Pioneer Alapkezelő Zrt.

A Pioneer Alapkezelő Zrt. elődje, a CA-IB Alapkezelő Rt. révén az egyik első hazai alapkezelő vállalat volt Magyarországon. A cég által kezelt vagyon 2007 szeptemberének végén meghaladta a 315 milliárd forintot.

QUAESTOR Értékpapír Nyrt.

QUAESTOR Értékpapír Nyrt.

Jogelődjét 1990-ben alapították azzal a céllal, hogy a rendszerváltozás idején a magyar tőkepiac kialakításában részt vegyen. Kezdetben pénzügyi tanácsadóként, hamarosan pedig már gyorsan bővülő szolgáltatásai révén vált ismertté. A QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt. több QUAESTOR nevet viselő tagvállalatot hozott létre, mellyel a márkanevet kezdetektől fogva tudatosan építette. Az 1993-ban értékpapír-kereskedelemmel és befektetési alapkezeléssel, 1995-ben idegenforgalmi tevékenységgel és 1996-ban ingatlanfejlesztéssel is bővítette tevékenységét, 2002-től pedig a telekommunikációs piacon is megjelent.

RÁBA Nyrt.

RÁBA Nyrt.

Jogelődjét, a Magyar Vagon- és Gépgyár Rt.-t 1896-ban alapították közlekedési eszközök gyártására. A társaság ma holdingként működik, tevékenységét futómű, az alkatrész és a jármű üzletágba csoportosítva végzi. A Társaság húzóágazata az árbevétel közel kétharmadát képviselő futómű üzletág nehéz-teherautókhoz, autóbuszokhoz, valamint erő- és munkagépekhez gyárt futóműveket és futómű-alkatrészeket. A 2000. évben megkezdett stratégia (holdingszervezet kialakítása, széles körű hatékonyságjavító intézkedések, területi rekonstrukció, átfogó ingatlanprogram a tervszerű hasznosítás érdekében) eredményeképpen napjainkra a társaság győri tevékenysége egy telephelyen koncentrálódik.

Raiffeisen Bank Zrt.

Raiffeisen Bank Zrt.

A magyar Raiffeisen Bank egyidős a hazai kétszintű bankrendszerrel. Az egyenletesen és meggyőző dinamikával növekedő bank mára a magyar pénzügyi szféra egyik meghatározó, univerzális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szereplőjévé vált. A bank eredményeit a hatékonyságot javítva, új termékeket bevezetve, a belső szervezetet folyamatosan megújítva éri el, mindvégig szem előtt tartva vállalati, önkormányzati és magánügyfeleinek magas színvonalú kiszolgálását.

Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt.

Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt.

Árfolyamok, elemzések, jelentések. A hozamkalkulátorral kiszámolhatja megadott időszakra egy-egy alap teljesítményét, a portfólió kalkulátorral pedig számon tarthatja, követheti portfóliója értékének alakulását

RCB AG (Certifikát)

RCB AG (Certifikát)

Raiffeisen Centrobank AG Turbo és Investment certifikát kibocsátó.

Részvény fajták

Részvény fajták

Részvény - Részvény információk. Részvény vétel, részvény eladás. Részvény jegyzés a gyakorlatban. Részvény hozamok. A részvény a részvénytársaságok alapításakor, vagy alaptőkéjük felemelésekor kibocsátott értékpapír, amely a vállalat tőkéjének meghatározott - a névértékének megfelelő - hányadát testesíti meg. A kibocsátott részvények névértékének összege a vállalat alaptőkéjével egyezik meg.

Részvények és kereskedelmük

Részvények és kereskedelmük

A gazdasági társaságokról szóló törvény szerint: A részvény tagsági jogokat megtestesítő, névre szóló, névértékkel rendelkező értékpapír. Ha egy vállalat, mondjuk egy Kft. részvénytársasággá alakul, vagy tőkét emel, megalapításakor értékpapírt bocsát ki, melynek névértéke a vállalat tőkéjének meghatározott hányada.

Hirdetés
RFV Nyrt.

RFV Nyrt.

Jogelődje 2000-ben jött létre. A cég az ún. ESCO (energy saving company) szolgáltatások terén tevékenykedik. Az energiaköltség-megtakarításból megtérülő, saját beruházásból történő energetikai átszervezéseket hajt végre, amelyeket a beruházást követően hosszú futamidőn keresztül karbantart és üzemeltet. A megtérüléstől függően jellemzően 8-15 év szerződéses időtartam alatt a beruházás során létrehozott eszközökkel nyújt energetikai szolgáltatásokat (hőszolgáltatás, közvilágítás szolgáltatása, villamos energiahatékonysági szolgáltatás).

Richter Gedeon Nyrt.

Richter Gedeon Nyrt.

Az 1901-ben Richter Gedeon által alapított üzem 1923-ban alakult gazdasági társasággá, 1997 óta a legnagyobb hazai gyógyszergyártó. Fő tevékenysége gyógyszerhatóanyagok és generikus gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása. A Richter mára kelet-közép-európai regionális multinacionális társasággá nőtt. A régióban egyedülálló, öt világrészre kiterjedő piachálózattal rendelkezik, termékei így a világ csaknem száz országába eljutnak. A magyar cégek közül egyedülálló érdekeltségi piachálózata felöleli az Európai Unió országait, az Amerikai Egyesült Államokat, a FÁK tagállamait és Japánt, valamint a keleti térséget. Kiterjedt marketing és disztribúciós hálózatot működtet Magyarországon, a Független Államok Közössége országaiban és Kelet-Európában.

Synergon Nyrt.

Synergon Nyrt.

Csehországi leányvállalatán, valamint szlovákiai képviseleti irodáján keresztül három országban nyújt üzleti-informatikai megoldásokat. Tevékenységi körébe a teljes körű informatikai rendszerintegráció tartozik, az infrastrukturális szolgáltatásoktól, a kommunkációs hálózatok tervezésén át, a személyre szabott üzleti-informatikai tanácsadásig. A cégcsoport anyavállalata nevét 1997. február 14-én vette fel, amikor az Optotrans Kommunikációs Rt. egyesült a Rolitron Informatikai Rt.-vel. A társaság tevékenységét divíziókra osztva végzi. A cég külföldi leányvállalata a cseh Infinity a.s, amelyben többségi részesedéssel rendelkezik. A Synergon csoport tagjai közül az árbevétel mintegy 80%-a magyar leányvállalatoktól származik. A Synergon Informatika Nyrt. leányvállalatai a Synergon Rendszerintegrátor Kft., a Synergon Retail SystemS Kft. és a Fibex Kft.

Székesfehérvári Hűtőipari NyRt.

Székesfehérvári Hűtőipari NyRt.

A társaság jogelődje 1988-ban, a Magyar Hűtőipari Vállalat szétválását követően vált önállóvá. Az egyik legnagyobb magyarországi hűtőipari vállalkozás, közel 20 000 tonna feldolgozó-, és 18 000 tonna (-25 Celsius-fokos) tárolókapacitással, valamint egy napi 8000 adag előállítását biztosító készétel üzemmel rendelkezik. A termelés szezonális jellegű, az áruösszetétel 90 %-át zöldségfélék, 5 %-át gyümölcs teszi ki. Gyorsfagyasztott termékeit Fevita márkanéven hozza forgalomba.

TC Befektetési Nyrt.

TC Befektetési Nyrt.

Máshova nem sorolt egyéb személyi szolgáltatás

Tokyo Stock Exchage

Tokyo Stock Exchage

Az 1878-ban alapított tokiói tőzsde (Tokyo Stock Exchange, TSE) a forgalom tőkeértékét tekintve a világ legnagyobb tőzsdéje volt (jelenleg a 2.), de erre a jelentőségre a II. világháború után tett szert. A TSE magas színvonalon automatizált tőzsde, három szekcióban működik. Az első szekcióban a mintegy ezer legnagyobb, legjobb társaság részvényei forognak, a második szekcióban az újabb és kisebb társaságoké, a harmadikban a tőzsdeképesnek még semmiképpen nem tekinthető társaságok papírjaival kereskednek a NASDAQ-hoz nagyon hasonló módon.

TvNetWork Nyrt.

TvNetWork Nyrt.

A társaságot 2000 októberében alapították, tevékenységét a telekommunikációs piacra koncentrálja. Közepes méretű kábeltelevízió szolgáltató (több mint 30.000 ügyfél), illetve közepes méretű internetszolgáltató (több mint 20.000 ügyfél). E két üzletág fejlesztése és bővítése mellett a társaság már működő hálózatokat vásárol fel, új hálózatokat épít ki. A főtevékenységhez szükséges hálózatok jelentős részének a Társaság a tulajdonosa. Több jelentős kábelszolgáltatóval rendelkezik partneri szerződéssel.

UniCredit Jelzálogbank Zrt. (jelzáloglevél)

UniCredit Jelzálogbank Zrt. (jelzáloglevél)

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt.-t 1998. június 8-án 3.000.000.000 forint alaptőkével (amely 3.000 darab, egyenként 1.000.000 forint névértékű részvényből áll) a Bayerische Vereinsbank AG alapította.

Tuti menü