Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Külföldi tőzsdék képes leírás - Érték papír.tlap.hu
részletek »

Külföldi tőzsdék - Érték papír.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ertekpapir.tlap.hu » Külföldi tőzsdék
Keresés
Találatok száma - 7 db
A világ tőzsdéi

A világ tőzsdéi

Érdeklik a befektetési lehetőségek és a tőzsde? Olvassa el a világ tőzsdéinek leírásait és tájékozódjon, hogy mely tőzsdék lehetnek az Ön számára a legjobb befektetési lehetőségek. A Tőzsde portál segítségével kontinensenként áttekintheti az országokat és azok főbb kereskedési piacait és emellett elolvashatja tőzsdéik kialakulásainak történeteit is.

AMEX

AMEX

A New York-i tőzsde foglalkozik a világgazdaság alakulásával, figyeli a Hong-Kongi tőzsde mozgását és előzetes terveket is készít. AMEX (American Stock Exchange) A NYSE követően a második legnagyobb nyílt kikiáltásos rendszert használó tőzsde a tengerentúlon. Parkettjén közel 7 00 részvényt jegyeznek. Hivatalos kereskedési idő: 15:30-tól 22:00-ig (CET) A részvényeket hármas betűjellel (ticker kód) jelölik (pl: ABC) A piac volatilitása mérsékeltnek mondható. Felfüggesztési szabályok: A kereskedés felfüggesztésének kérésére - a magyar piachoz hasonlóan- lehetősége van a kibocsátó cégeknek. Az ilyen felfüggesztések hátterében az esetek döntő többségében, valamilyen a részvény jövőbeli megítélését befolyásoló hír, vagy közlemény áll. Az ilyen típusú felfüggesztések általában csupán 30 perc időtartalmúak. Természetesen a részvény felfüggesztését maga a tőzsde, illetve a felügyelet szerepét ellátó SEC is kezdeményezheti.

London Stocke Exchange

London Stocke Exchange

Londoni Értéktőzsde (LSE) A leginkább nemzetközi jellegű tőzsde a világon: 50 ország vállalataival kereskednek az LSE-n Az intézményi befektetők száma magas (több mint 300) Az egyik legvonzóbb és leglikvidebb piac a világon A leghatékonyabb származékos piac (EDX London) Több mint 800-féle származékos termék a világ szinte minden pontjáról Több mint 2800 részvény Európa leghíresebb piaca, 3500 milliárd GBP piaci kapitalizációval

NASDAQ

NASDAQ

A NASDAQ egy óriási elektronikus, OTC kereskedési rendszer, amely közel 4 500 részvényt tömörít A rendszer vonásaiban hasonlít a magyar piachoz (nem használja a nyílt kikiáltásos rendszert), azonban a befektetőket, illetve a kibocsátókat védő szabályok hiánya miatt a kereskedés rendkívül volatilis, amely komoly kockázatot jelenthet! Hivatalos kereskedési idő: 15:30-tól 22:00-ig (CET) A tőzsdét reprezentáló index neve: Nasdaq index A részvényeket négyes betűjellel (ticker kód) jelölik (pl: Microsoft:MSFT)

NYSE

NYSE

NYSE (New York Stock Exchange) A tőzsde érdekessége, hogy a mai napig a hagyományos, nyílt kikiáltásos rendszert használja, ami azt jelenti, hogy a brókerek árjegyzők segítségével a tőzsde épületében a parketten kötik az ügyleteket. A NYSE-en közel 2 283 törzs és 597 elsőbbségi részvény forog. Hivatalos kereskedési ido: 15:30-tól 22:00-ig CET (Central European Time) A tőzsdét reprezentáló, blue chipeket tömörítő index neve: DJIA (Dow Jones Industrial Average) jelenleg 30 részvényt tömörít A részvényeket hármas betűjellel (ticker kód) jelölik (pl: AOL) A piac volatilitása mérsékeltnek mondható. Felfüggesztési szabályok: A magyar rendszerhez hasonló részvényfelfüggesztés nem ismert a NYSE-n. Azonban az 1987-es, illetve az 1989-es tőzsdei összeomlásokat követően néhány - az egész piac volatilitását szabályozó- rendelkezést léptettek életbe.

Tokyo Stock Exchage

Tokyo Stock Exchage

Az 1878-ban alapított tokiói tőzsde (Tokyo Stock Exchange, TSE) a forgalom tőkeértékét tekintve a világ legnagyobb tőzsdéje volt (jelenleg a 2.), de erre a jelentőségre a II. világháború után tett szert. A TSE magas színvonalon automatizált tőzsde, három szekcióban működik. Az első szekcióban a mintegy ezer legnagyobb, legjobb társaság részvényei forognak, a második szekcióban az újabb és kisebb társaságoké, a harmadikban a tőzsdeképesnek még semmiképpen nem tekinthető társaságok papírjaival kereskednek a NASDAQ-hoz nagyon hasonló módon.

XETRA

XETRA

Frankfurt Stock Exchange Európa egyik leghatékonyabban működő, mértékadó tőzsdéje, amelynek 2003. augusztus 14. óta a CIB Bank Zrt. is hivatalos tagja. A tőzsdei egyik legjelentősebb fejlesztése a Xetra rendszer volt, A Xetra a világ egyik legstabilabb tőzsdei kereskedési rendszere, rendelkezésre állási mutatója 99,998 százalékos, és a folyamatos korszerűsítéseknek köszönhetően Európa leggyorsabb és legmodernebb elektronikus kereskedési rendszere: a megbízások teljes körű végrehajtási ideje (a megbízás elhelyezése, végrehajtása és viszszaigazolása) 35 milliszekundum, a leggyorsabb mért végrehajtási idő 4 milliszekundum. A Xetrához kapcsolódó első külföldi tőzsde a Wiener Börse volt 1999-ben, legutóbb, november 1-jén a Szófiai Értéktőzsde csatlakozott. (A BÉT már 2003-ban kapcsolódott.) Kétségkívül kiemelkedő siker az is, hogy a világ egyik leggyakrabban emlegetett tőzsdéje, a Shanghai Stock Exchange, amikor 2004-ben bevezette az új, elektronikus kereskedést, a Xetrára alapozva tette azt. A Deutsche Börse nem

Tuti menü