Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Részvények (A Szekció) képes leírás - Érték papír.tlap.hu
részletek »

Részvények (A Szekció) - Érték papír.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ertekpapir.tlap.hu » Részvények (A Szekció)
Keresés
Találatok száma - 18 db
AAA Auto

AAA Auto

Az AAA Auto Csehország és Szlovákia legnagyobb lakossági használt autó kereskedője. Az AAA Auto csoport 1992-ben kezdte meg működését csehországi székhelyén, majd fokozatosan terjeszkedett Közép-Európa más országai felé. Jelenleg a csoport Csehországban és Szlovákiában folytatja tevékenységét. Részvényeit a budapesti és a prágai tőzsdén jegyzik. A csoport 2008-ban 60 ezer autót értékesített.

ÁLLAMI NYOMDA Nyrt.

ÁLLAMI NYOMDA Nyrt.

Az 1993-as privatizációt követően az Állami Nyomda termékprofilját az üzleti nyomtatványok, a biztonsági okmányok és a szerencsejáték nyomtatványok alkották. A későbbiekben a fejlesztések iránya és a cég profilja az informatika és a plasztikkártya-gyártást felé fordult. A társaság 2002-ben elindította elektronikus archiválási szolgáltatását is Adatvédelmet, a biztonságos feldolgozást és őrzést magába foglaló komplett szolgáltatást nyújt ügyfelei, elsősorban bankok, biztosítóintézetek számára. A csoport az anyavállalat mellett három magyar (Gyomai Kner Nyomda Rt., Specimen Rt., Security Audit Kft.) és négy, a régióban bejegyzett leány- és közös vállalatból áll. A Társaság jelenleg a CEE régió egyik legnagyobb árbevételű biztonsági nyomdája.

Danubius Hotels Nyrt.

Danubius Hotels Nyrt.

A jogelőd Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalat 1972-ben jött létre a Grand Hotel Margitsziget, a keszthelyi Hotel Helikon Szállodákkal és a budapesti Hotel Hilton építési engedélyének tulajdonlásával. A hazánk legnagyobb szállodaláncával rendelkező Danubius csoport fő profilja a gyógyszálloda üzemeltetés, magyar és külföldi gyógyszállodái Danubius Health Spa Resort néven vannak jelen a piacon. A magyar szállodapiacon egyre élesedő versenyt a társaság külföldi terjeszkedéssel igyekszik ellensúlyozni. A külföldi terjeszkedések többnyire nagy múltú, tradicionális gyógyhelyeken lévő szállodák megszerzésére irányulnak.

econet.hu Nyrt.

econet.hu Nyrt.

Két fő üzletága a média és a telekommunikáció. A média tevékenység (nyomtatott termékek; beltéri reklám; online média; jogvédett zene- és mozgóképletöltés; rádió) az EST Média Group Kft., a telekommunikációs tevékenység (internet-szolgáltatás; Megafone telefonszolgáltatás) az Externet Zrt. köré szerveződik. A vagyonkezelő üzletág a cégcsoport struktúrájának kialakításával, a stratégiai és üzletpolitikai döntéshozatallal foglalkozik (ide tartozik a grid technológia alapú szolgáltatások menedzselése is).

EGIS Nyrt.

EGIS Nyrt.

Jogelődjét 1913-ban alapították. Fő tevékenysége generikus gyógyszerek és gyógyszerhatóanyagok gyártása és forgalmazása. Az Egis árbevételének közel kétharmada exportértékesítésből származik, amely a késztermékek esetében leginkább a FÁK tagországaiba és egyéb kelet-európai országokba irányul. A 1990-es évek első felétől kezdve a társaság egyre több nyugat-európai országba, majd 1999 májusától az USA-ba is exportál kész gyógyszereket. 1995 decemberében a francia Servier SAS 50,9 százalékos részesedést szerzett a társaságban, amely az Egis francia piaci megjelenésében is nagy szerepet játszott.

FOTEX HOLDING SE Nyrt.

FOTEX HOLDING SE Nyrt.

A Fotex 1984 évi megalakulása óta minőségi termékek gyártását és forgalmazását, színvonalas szolgáltatások nyújtását, valamint a mindenkori igények és lehetőségek figyelembe vételével kialakított vagyon kezelését tartja feladatának. Ahol erre lehetőség nyílt és a Társaság alapvető adottságával összeegyeztethető, vállalatok akvizícióját hajtottuk végre, ahol pedig szükségesnek láttuk, összeolvadásokkal vagy egyes vállalatok értékesítésével korszerűsítettük portfoliónkat. Végül, de nem utolsó sorban egy jelentős működő ingatlanállományt alakítottunk ki, amely az évek folyamán meghatározó, húzó ágazattá vált a Fotex portfolióján belül.

Graphisoft Park SE

Graphisoft Park SE

Fő tevékenysége a Graphisoft Park fejlesztése, hasznosítása és üzemeltetése. A Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság a Graphisoft SE Európai Részvénytársaságból történő kiválással jött létre 2006. augusztus 21-én. Az átalakulás célja a szoftverfejlesztés és ingatlangazdálkodás teljes szétválasztása volt. A társaság holdingként kezdte meg tevékenységét, operatív tevékenységet nem végez, és vezérigazgatóján kívül további alkalmazottat nem foglalkoztat. A kizárólagos tulajdonában lévő Graphisoft Park Kft. alkalmazottainak száma jelenleg 8 fő.

HUMET Nyrt.

HUMET Nyrt.

Fő tevékenysége a Humifulvát tartalmú gyógyászati készítmények kutatása, fejlesztése, gyártása és forgalmazása. A társaság 1991-ben indította el a Humet elnevezésű gyógyszerkutatási projektet különböző betegségek nyomelem-készítményekkel történő gyógyítására. A cég 1994-ben kezdte meg a Humet-R készítmény értékesítését.

Linamar Hungary Nyrt.

Linamar Hungary Nyrt.

A kanadai Linamar Corporation leányvállalata, amely Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó vállalatává vált. A Mezőgép Rt., 2003-ban vette fel a Linamar Hungary Rt. nevet. Általános gépgyártással, valamint mezőgazdasági betakarító berendezések gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Ennek keretében a precíziósan megmunkált alkatrészek gyártását, összeszerelését és értékesítését végzi elsősorban az autóipar részére.

Hirdetés
Magyar Telekom Nyrt.

Magyar Telekom Nyrt.

Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója 1991-ban alakult. A távbeszélő, adatátviteli és értéknövelt szolgáltatások széles skáláját nyújtja, Magyarország vezető mobiltávközlési és internetszolgáltatója. A Magyar Telekom többségi részesedéssel rendelkezik Macedónia elsőszámú vezetékes szolgáltatójában, a MakTelben és leányvállalatában, a vezető mobil szolgáltató T-Mobile Macedóniában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Telekom Montenegro Csoportnak, amely vezetékes, mobil és internet szolgáltatásokat nyújt Montenegróban. Stratégiai tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdonában van.

Orco

Orco

Az Orco Property Group Közép-Európa ingatlan és szállodaipari piacának vezető befektetési, fejlesztési és vagyonkezelő társasága, amely - 2007 június 30-i becslések szerint - jelenleg 2,15 milliárd euró értékű vagyont kezel. Az Orco Property Group egy luxemburgi központú, nyilvánosan működő társaság, amely 1991 óta van jelen Közép-Európában. Részvényei a Euronexten, Prágában, Varsóban és Budapesten kerültek tőzsdei bevezetésre. Az Orco portfoliója magában foglalja az IPB Real, MaMaison Hotels &Apartments, Viterra Development, Gewerbesiedlungs-Gesellschaft mbH (GSG), Orco Real Estate, valamint az Orco MOLCOM társaságokat és további kiskereskedelmi vállalatokat. Az Orco Property Group számos országban, többek között a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban, Oroszországban, Horvátországban, Németországban és Szlovákiában fejti ki tevékenységét, folyamatosan szem előtt tartva az új területeken adódó befektetési lehetőségeket.Az Orco Property Group az Endurance Real Estate Fund - egy luxemburgi székhelyű zártvégű alap - szponzora és kezelője, amely további hat rész-alapot keze.

OTP Bank Nyrt.

OTP Bank Nyrt.

A bankot 1949-ben alapították és 1987-ig az egyetlen lakossági bank. Magyarország legnagyobb univerzális bankja, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatója, kilenc országban van jelen. A Bank stratégiailag fontos hazai leányvállalatai: OTP Jelzálogbank (legnagyobb magyar jelzáloghitel intézet), Merkantil csoport (gépjármű-finanszírozás), OTP Ingatlan Zrt., OTP Lakástakarékpénztár Zrt., OTP Faktoring Zrt. és OTP Alapkezelő Zrt. Főbb regionális érdekeltségek DSK Bank, OTP Banka Slovensko, OTP Bank Romania , OTP banka Hrvatska, OAO OTP Bank, CJSC OTP Bank, OTP banka Srbija, Crnogorska komercijalna banka.

PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt.

PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt.

Jogelődjét 1912-ben alapították. A vállalat fő tevékenysége állatgyógyászati készítmények, vitaminok, gyógyszeres premixek, agrobiológiai készítmények, valamint fertőtlenítő- és irtószerek gyártása. Magyarország jelentős állatgyógyászati vállalata, amely a hazai mellett jelentős exportpiacokkal is rendelkezik. A cég két saját vidéki telephelyen termel: Bábolnán, illetve Tamásiban.

RÁBA Nyrt.

RÁBA Nyrt.

Jogelődjét, a Magyar Vagon- és Gépgyár Rt.-t 1896-ban alapították közlekedési eszközök gyártására. A társaság ma holdingként működik, tevékenységét futómű, az alkatrész és a jármű üzletágba csoportosítva végzi. A Társaság húzóágazata az árbevétel közel kétharmadát képviselő futómű üzletág nehéz-teherautókhoz, autóbuszokhoz, valamint erő- és munkagépekhez gyárt futóműveket és futómű-alkatrészeket. A 2000. évben megkezdett stratégia (holdingszervezet kialakítása, széles körű hatékonyságjavító intézkedések, területi rekonstrukció, átfogó ingatlanprogram a tervszerű hasznosítás érdekében) eredményeképpen napjainkra a társaság győri tevékenysége egy telephelyen koncentrálódik.

RFV Nyrt.

RFV Nyrt.

Jogelődje 2000-ben jött létre. A cég az ún. ESCO (energy saving company) szolgáltatások terén tevékenykedik. Az energiaköltség-megtakarításból megtérülő, saját beruházásból történő energetikai átszervezéseket hajt végre, amelyeket a beruházást követően hosszú futamidőn keresztül karbantart és üzemeltet. A megtérüléstől függően jellemzően 8-15 év szerződéses időtartam alatt a beruházás során létrehozott eszközökkel nyújt energetikai szolgáltatásokat (hőszolgáltatás, közvilágítás szolgáltatása, villamos energiahatékonysági szolgáltatás).

Richter Gedeon Nyrt.

Richter Gedeon Nyrt.

Az 1901-ben Richter Gedeon által alapított üzem 1923-ban alakult gazdasági társasággá, 1997 óta a legnagyobb hazai gyógyszergyártó. Fő tevékenysége gyógyszerhatóanyagok és generikus gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása. A Richter mára kelet-közép-európai regionális multinacionális társasággá nőtt. A régióban egyedülálló, öt világrészre kiterjedő piachálózattal rendelkezik, termékei így a világ csaknem száz országába eljutnak. A magyar cégek közül egyedülálló érdekeltségi piachálózata felöleli az Európai Unió országait, az Amerikai Egyesült Államokat, a FÁK tagállamait és Japánt, valamint a keleti térséget. Kiterjedt marketing és disztribúciós hálózatot működtet Magyarországon, a Független Államok Közössége országaiban és Kelet-Európában.

Synergon Nyrt.

Synergon Nyrt.

Csehországi leányvállalatán, valamint szlovákiai képviseleti irodáján keresztül három országban nyújt üzleti-informatikai megoldásokat. Tevékenységi körébe a teljes körű informatikai rendszerintegráció tartozik, az infrastrukturális szolgáltatásoktól, a kommunkációs hálózatok tervezésén át, a személyre szabott üzleti-informatikai tanácsadásig. A cégcsoport anyavállalata nevét 1997. február 14-én vette fel, amikor az Optotrans Kommunikációs Rt. egyesült a Rolitron Informatikai Rt.-vel. A társaság tevékenységét divíziókra osztva végzi. A cég külföldi leányvállalata a cseh Infinity a.s, amelyben többségi részesedéssel rendelkezik. A Synergon csoport tagjai közül az árbevétel mintegy 80%-a magyar leányvállalatoktól származik. A Synergon Informatika Nyrt. leányvállalatai a Synergon Rendszerintegrátor Kft., a Synergon Retail SystemS Kft. és a Fibex Kft.

Tuti menü