Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Részvények (B szekció) képes leírás - Érték papír.tlap.hu
részletek »

Részvények (B szekció) - Érték papír.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ertekpapir.tlap.hu » Részvények (B szekció)
Keresés
Találatok száma - 19 db
BIF nyRt.

BIF nyRt.

A jogelőd BIF Kft. átalakulásával, teljes állami tulajdon mellett jött létre1995-ben. Saját tulajdonú ingatlanainak bérbeadás útján történő hasznosításával, üzemeltetésével, valamint ingatlan-forgalmazással foglalkozik, elsősorban a fővárosi iroda-, parkolóház- és lakáspiacon. A cégcsoport jelenleg öt irodaházzal, egy parkolóházzal, egy raktárbázissal, egy vidéki kastélyszállóval, három vegyes rendeltetésű ingatlannal, egy lakóparkkal és egy telekkel rendelkezik.

Bookline.hu Nyrt.

Bookline.hu Nyrt.

Jogelődjét 1999-ben alapították. Fő tevékenységét, az internetes kiskereskedelmet, jórészt a www.bookline.hu címen elérhető internetes áruházán keresztül folytatja. Jelenleg forgalmának megközelítőleg 80%-át az új könyv, 20%-át az antikvár könyv értékesítése adja. A Bookline.hu által a személyes rendelések átvételét szolgáló bérelt üzletekben 2006 márciusától hagyományos könyvértékesítés is folyik.

Csepel Holding Nyrt.

Csepel Holding Nyrt.

Vagyonkezelő holdingként működik. Leányvállalati struktúrája 1999-ben alakult ki. A 2003-ban történt stratégiaváltást követően fő tevékenységi köre a magasabb hozzáadott értékű gépek, valamint a megrendelésre gyártott speciális gépek, gépsorok gyártása. A termékportfolió kiegészül a szingapúri, függőleges megmunkáló központok szerszámgépeivel.

EHEP Nyrt.

EHEP Nyrt.

Átalakulással jött létre1996-ban, elsősorban portfolió-kezelési tevékenységet végez. Mind tőzsdei, mind tőzsdén kívüli részvényeket is tart portfoliójában, és ezt kiegészíti fedezeti és spekulatív célú derivatív termékekkel. A cég villamosenergia-kereskedelmi tevékenység végzésére vonatkozó engedéllyel rendelkezik.

ELMŰ Nyrt.

ELMŰ Nyrt.

A Magyar Villamos Művek (MVM) részeként működő jogelőd vállalat 1991-ben Budapesti Elektromos Művek Rt. néven alakult részvénytársasággá, majd a privatizációt követően jelentek meg tulajdonosi szerkezetében a jelenlegi meghatározó tulajdonosok, az RWE Plus AG, majd az Energie Baden Württemberg AG. A villamos energia-szolgáltatással foglalkozó társaság szolgáltatási területe Budapest, Pest megye, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megye egy-egy része. Az ELMŰ szinte minden területén szorosan együttműködik az azonos tulajdonosi körhöz tartozó - szintén RWE érdekeltségbe tartozó - partnervállalatával, az ÉMÁSZ-szal, mellyel közösen hozta létre a Magyar Áramszolgáltató Kft-t. Ennek célja a fogyasztók megnyerése a liberalizált villamosenergia-piacon és az ELMŰ/ÉMÁSZ csoport piaci részesedésének megtartása illetve növelése.

ÉMÁSZ Nyrt.

ÉMÁSZ Nyrt.

A Magyar Villamos Művek (MVM) részeként működő jogelőd vállalat 1991-ben ÉMÁSZ Rt néven alakult át részvénytársasággá. A privatizációt követően jelentek meg a társaság tulajdonosai között az RWE Plus és az Energie Baden Württemberg AG cégek. A cég Magyarország északkeleti régiójának villamos energiával történő ellátását biztosítja. Az ÉMÁSZ szinte minden területén szorosan együttműködik az azonos tulajdonosi körhöz tartozó - szintén RWE érdekeltségbe tartozó partnervállalatával, az ELMÜ-vel, mellyel közösen hozta létre a Magyar Áramszolgáltató Kft-. Ennek célja a fogyasztók megnyerése a liberalizált villamosenergia-piacon és az ELMŰ/ÉMÁSZ csoport piaci részesedésének megtartása illetve növelése.

EXTERNET Nyrt.

EXTERNET Nyrt.

Az Externet Nyrt. teljes körű, minőségi távközlési szolgáltatásokat nyújt az alapvető otthoni felhasználástól kezdve a komplex üzleti megoldásokig.

FORRÁS nyRt.

FORRÁS nyRt.

Jogelődjét 1997-ben az ÁPV Rt. alapította. Az ÁPV Rt. két ütemben végrehajtott tőkeemeléssel 40 vagyonelemet adott át a társaságnak, és a társaságot jelölte ki a kárpótlási jegy bevonással érintett társaságként, melynek keretében a FORRÁS nyRt. részvényeit kárpótlási jegy ellenében lehetett jegyezni a 2003-as tőzsdei bevezetés során. A társaság főbb tevékenységei körei: vagyonkezelés, ingatlankezelés és hasznosítás, tőzsdei értékpapírok és bankbetétek kezelése, környezetvédelmi, kárelhárítási projektek felügyelete, valamint üzletviteli tanácsadás. Az ARAGO Befektetési Holding nyilvános vételi ajánlat során, valamint a Bartolus-Invest részesedésének megvásárlásával 87,96%-ra növelte befolyását.

Genesis Energy Nyrt.

Genesis Energy Nyrt.

A Genesis Energy Nyrt. - melyet 1983-ban Novotrade néven alapítottak - a Genesis csoport tagja, amely több éve folytat befektetési tevékenységet különböző csúcstechnológiai iparágakban. A társaság vékonyréteg napelem-gyártó üzemek létrehozásán dolgozik, ennek keretében több gyártó üzem építését tervezi párhuzamosan Magyarországon, Spanyolországban és Szingapúrban.

Hirdetés
KARTONPACK Nyrt.

KARTONPACK Nyrt.

A Kartonpack Dobozipari Kisszövetkezet jogutódjaként 1990. december 31-ével alakult át részvénytársasággá. Fő tevékenysége a papír csomagolóeszközök gyártása, könyvkötészeti tevékenység, papír alapanyagú tároló dobozok, irattartó tasakok készítése. Legnagyobb megrendelői a magyar gyógyszeripari cégek, exportpiaca: Ausztria, Németország, Anglia és Hollandia.

KEG Nyrt.

KEG Nyrt.

Főtevékenység: gázkereskedelem. A KEG Nyrt. hagyományosan a cseppfolyós propán-bután gáz (angol rövidítéssel: LPG) tárolását és forgalmazását végzi. Tevékenységi körében 2004-től jelent meg a partnervállalkozások részére nyújtott energia-logisztikai szolgáltatás.

KONZUM Nyrt.

KONZUM Nyrt.

Az 1988-ban alapított társaság 2000-ben holdinggá alakult, és 2001-ben az ipari tevékenységét megszüntette. A holding meghatározó befolyást szerzett építőanyag-kereskedelmi cégekben. A leányvállalati kör tüzelő- és építőanyag-kereskedelemmel, háztartási cikkek nagykereskedelmével, valamint ingatlanhasznosítással foglalkozik.

PANNON-FLAX NyRt.

PANNON-FLAX NyRt.

A mai gyár elődjét 1911-ben alapították. 1988 októberében a BUDA-FLAX Győri Lenszövő Rt. átalakult, majd 1994-ben nevet változtatott. A Pannon-Flax Nyrt. EU országokba és az USA-ba irányuló exportját - ami az árbevétel mintegy 50%-át teszi ki - döntően len konfekcionált háztartási textíliák és len divatanyagok adják, míg a belföldi piacon elsősorban munka- és védőruházati szövetek, illetve ezen termékekből készített konfekcionált munka- és védőruhák képviselik. A társaság egyik fő megrendelője, a Magyar Honvédség számára gyakorlóruha alapanyagot szállít.

PANNON-VÁLTÓ Nyrt.

PANNON-VÁLTÓ Nyrt.

Átalakulással jött létre1994-ben. A társaság eredetileg befektetési alapkezeléssel foglalkozott, majd az elmúlt években tevékenysége ingatlanpiaci befektetésekkel bővült. A társaság a Pannon-Investor Rt.-n keresztül gyakorlatilag a társaság elnökének tulajdonában van.

Pannunion Nyrt.

Pannunion Nyrt.

A Paccor Hungary Csoport fő tevékenysége a műanyag csomagolóeszköz gyártás. A csoport névadó és irányító társasága a Paccor Hungary Zrt. két magyarországi és három közép-európai (romániai, ukrajnai és szerbiai) termelő leányvállalat tartozik a társasághoz, amely szombathelyi üzemével a hazai gyártás legnagyobb üzleti egysége.

QUAESTOR Értékpapír Nyrt.

QUAESTOR Értékpapír Nyrt.

Jogelődjét 1990-ben alapították azzal a céllal, hogy a rendszerváltozás idején a magyar tőkepiac kialakításában részt vegyen. Kezdetben pénzügyi tanácsadóként, hamarosan pedig már gyorsan bővülő szolgáltatásai révén vált ismertté. A QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt. több QUAESTOR nevet viselő tagvállalatot hozott létre, mellyel a márkanevet kezdetektől fogva tudatosan építette. Az 1993-ban értékpapír-kereskedelemmel és befektetési alapkezeléssel, 1995-ben idegenforgalmi tevékenységgel és 1996-ban ingatlanfejlesztéssel is bővítette tevékenységét, 2002-től pedig a telekommunikációs piacon is megjelent.

Székesfehérvári Hűtőipari NyRt.

Székesfehérvári Hűtőipari NyRt.

A társaság jogelődje 1988-ban, a Magyar Hűtőipari Vállalat szétválását követően vált önállóvá. Az egyik legnagyobb magyarországi hűtőipari vállalkozás, közel 20 000 tonna feldolgozó-, és 18 000 tonna (-25 Celsius-fokos) tárolókapacitással, valamint egy napi 8000 adag előállítását biztosító készétel üzemmel rendelkezik. A termelés szezonális jellegű, az áruösszetétel 90 %-át zöldségfélék, 5 %-át gyümölcs teszi ki. Gyorsfagyasztott termékeit Fevita márkanéven hozza forgalomba.

Tuti menü